Skip to content

19/03/2024 News

Новий колір каністр TotalEnergies

Використання переробленого пластику PCR (Post-consumer recycled resin) в каністрах для моторних олив та мастильних матеріалів.

TotalEnergies Lubricants не лише прагне зменшити викиди вуглекислого газу під час виробничого процесу, але й надає пріоритет принципу 3R:

  • Reduce – зменшення відходів,
  • Reuse – повторне використання та
  • Recycle – переробка та використання перероблених матеріалів у продуктах та упаковці.

Впровадження переробленого пластику PCR (Post-consumer recycled resin)(1) в наших каністрах почалося ще у 2021 році з нашої пілотної лінійки продуктів Quartz Xtra(2), пляшки яких на 50% складаються з переробленого матеріалу.

Після 2 років успішного застосування каністр із вмістом 50% переробленого пластику ми тепер поширюємо цю практику на весь асортимент каністр платинового кольору.

Нагадаємо - кольорова гамма каністр TotalEnergies складається з трьох основних кольорів:

  • PLATINUM GOLD / ПЛАТИНОВИЙ ЗОЛОТИЙ
  • SILVER / СРІБНИЙ
  • BRONZE / БРОНЗОВИЙ

У TotalEnergies Lubricants ми віримо що кругова економіка дозволить максимізувати переваги упаковки. Ця ініціатива провадиться відповідно до принципів глобальної стратегії компанії TotalEnergies.

До 2030 року на всіх заводах TotalEnergies планується впровадження пластикових каністр із вмістом 50% переробленого пластику.

Такий підхід є частиною програми сталого розвитку, а також є кроком на випередження щодо потенційних змін PPWR(3) в Європі.

Наразі зміни вже впроваджені на лініях виробництва наших преміальних продуктів у каністрах платинового кольору. Поки що це стосується лише бренду TotalEnergies.

Завдяки тісній співпраці з постачальниками пластику Normanplast, Incoplas і Berry (RPC) наші заводи у Франції та Бельгії (Руан, P&S і Ертвельде) розлив у нові каністри розпочали вже з вересня 2023 року.

 

Що змінилося?

  • Платинові каністри TotalEnergies (1L, 2L, 4L та 5L)
    Зміни впроваджені на початку вересня 2023 року на виробничих лініях у Франції та Бельгії.
     
  • Сині каністри ELF, срібні та бронзові каністри TotalEnergies
    Без змін. Заплановано на 2024 рік та залежатиме від розвитку ринку переробленого пластику (PCR)

Які основні зміни?

Порівняння оригінальної каністри із первинного пластику та нової каністри із вмістом 50% переробленого пластику.

1. Колір

Основна зміна, яку можна спостерігати, це зміна кольору. Нова пляшка матиме більш матовий колір, вона не буде такою блискучою, як оригінальна версія, що також впливає на лінію видимості на бічній стороні пляшки. Мірна лінія не така прозора, як раніше, але вимірювальні лінії виконують свої функції.

Також можна спостерігати відмінності тону кольору на деяких платинових пляшках, що через закупку у різних постачальників пластикових каністр та різні джерела походження переробленого пластику.

recycled platinum bottles

 

recycled platinum bottles

2. Домішки

Через вміст вторинної сировини (50% PCR), що надходить з різних зборів відходів, на платинових пляшках можуть з’явитися деякі домішки або сліди (маленькі точки).

Це не впливає на реологію(4) пляшки. Основним матеріалом завжди є HDPE(5). Дизайн, форма і вага пляшки залишаються незмінними.

recycled platinum bottles

 

recycled platinum bottles

Що далі?

Наявність переробленого матеріалу для виробництва каістр на ринку Європи поки що недостатня для повного переходу на каністри нового формату. Тому поряд із новою каністрою в обігу можуть зёявлятися каністри на 100% із первинної сировини.

Проте каністри із вмістом переробленого пластику будуть застосовуватися все більше.

 

Придбати оригінальний товар завжди можливо у авторизованих дистриб'юторів та в мережі авторизованих точок продажу

_____________________________________________________________________________

 

  • 1) PCR або Post-consumer recycled resin – перероблений пластик, що був у вжитку.
  • 2) Моторні оливи Quartz Ineo Xtra та Quartz 9000 Xtra, які виготовлялися в Європі, розливалися ще з 2021 року в інноваційну каністру, що складалася на 50% із переробленого платиску і на 100% підлягала переробці.
  • 3) Пропозиція перегляду законодавчих норм Євросоюзу щодо Регуляції Упаковки та пакувальних відходів (Packaging and Packaging Waste Regulation).
  • 4) Реологія: залежна від часу поведінка матеріалу (деформації й плинність) під впливом навантажень.
  • 5) High Density Polyethylene - Поліетилен високої щільності.